Erasmus+

A Budai Nagy Antal Gimnázium részvételi lehetőséget nyert az Erasmus+ program "XX-XXI Century Jobs – Bridge the gap"című projektjébe.

A 2014-2015 és 2015-2016-os tanévekben iskolánk az Európai Unió finanszírozásával megvalósuló Erasmus+ projektben vesz részt, melynek neve magyarul: "XX-XXI. századi szakmák–Hidald át a szakadékot!"
A projektben hét iskola vesz részt Olaszországból, Törökországból, Spanyolországból, Bulgáriából, Lengyelországból, Görögországból és Magyarországról. A projekt célja a diákok figyelmének ráirányítása a régi és új foglalkozásokra, hagyományainkra és közösségünk társadalmi, gazdasági szerkezetére.
Szeretnénk a diákok érdeklődését felkelteni a különböző kultúrák iránt - ezáltal erősíteni bennük a toleranciát -, tudatosítani bennük a munkaerő-piaci lehetőségeket, a pályaválasztás reális irányait. A résztvevő diákoknak lehetőségük van az együttműködésben szereplő egyik európai országba elutazni. A külföldi társakkal való együttműködés közvetlenül megerősíti az idegen nyelvi kompetenciájukat, a kitűzött feladatok elkészítése pedig fejleszti az info-kommunikációs képességüket.

A projekt közös weboldala
A project facebook oldala
A project magyar honlapja